Limasol leto 2018, Kipar leto 2018 mesto Limasol, hoteli Kipar leto 2018, Kipar letovanje 2018 Limasol, Kipar letovanja 2018 avionom, popusti Kipar leto 2018, last minute letovanje Kipar 2018 - ASTURS Turistička agencija Niš

KIPAR LETO 2018 - LIMASOL LETO 2018

Limasol je drugi po veličini grad na Kipru i nalazi se na južnom delu ostrva. Stari grad Limasol je srce grada sa svojim uskim ulicama koje se zrakasto pružaju od stare ribarske luke. U njemu se nalazi i srednjovekovni  zamak Lemesos koji je bio mesto kraljevskog venčanja između Ričarda Lavljeg srca (kralja Engleske) i Berengarije od Navare, a danas je pretvoren u kiparski srednjevekovni muzej.

Poslednjih godina, grad se proširio i sada se pruža 15 kilometara duž obale gde su izgrađeni brojni hoteli i turistički kompleksi, između kojih se nalazi lepo uređeno šetalište sa stablima eukaliptusa.

Stanovnici grada su poznati po vedrom duhu, tako da ne čudi veliki izbor mesta za noćni provod. Veliki broj taverni, diskoteka i klubova su otvorene tokom cele godine, a ponuda je upotpunjena i plažnim barovima uz šetalište tokom leta. Za one koji vole šoping, u Limasolu se nalazi najveći trzni centar na Kipru, a grad obiluje i velikim izborom prodavnica  koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Iz programa Kipar letovanje 2018 možemo vam ponuditi mesto Limasol letovanje 2018: