Krit leto 2019, Grčka ostrva leto 2019 Krit avionom, Ponuda hotela i apartmana Krit letovanje 2019, Čartet letovi Beograd-Heraklion leto 2019, Popusti za rane rezervacije do 40%, Krit leto 2019 paket aranžmani hotel avio prevoz transfer takse sve uračunato, first minute Krit leto 2019, last minute Krit leto 2019, najam apartmana Krit leto 2019, Hoteli Krit leto 2019 - ASTURS Turistička agencija Niš

KRIT LETO 2019 - PONUDA HOTELA I APARTMANA - AVIONOM

Čarter let Beograd - Heraklion avio kompanijom ELLINAIR!!!

 

PAKET ARANŽMAN: AVIOPREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ+TAKSE

Cene koje se nalaze u sistemu su po SOBI sa svim aerodromskim taksama za broj osoba koje ste uneli prilikom pretrage. Nema dodatnih troškova!!!

SVE CENE MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA BANER - SLIKU SA DESNE STRANE "KRIT 2019 - REZERVIŠI ODMAH"⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  ⇒  

Ponuda smeštaja - hotela i apartmana Krit leto 2019, avionom čarter letovima za Grčka leto 2019, Krit letovanje 2019:

MAPA KRITA:  

PONUDA HOTELA I APARTMANA GRČKA LETO 2019: KRIT

OSTRVO KRIT - INFO

Krit - najveće grčko ostrvo, dužine 250 kilometara, idealno mesto za klijente sa avanturističkim duhom. Ostrvo je između Egejskog I Libijskog. Ovo ostrvo često nazivaju 'malim kontinentom'. Kanjoni i planine, brdovita unutrašnjost, zelene doline i prekrasne peščane plaže- odlikuju ostrvo Krit. Blaga klima, sa više od 300 sunčanih dana godišnje, doprinosi da sezona traje od aprila do kraja oktobra.
Na Kritu vredi videti mesta poput Lassithi Plateau sa svojim brojnim vetrenjačama kao i Diktaion Antron pećinu u kojoj je po legendi rođen Zevs. Prodavnice imaju dvokratno vreme a u sezoni rade bez pauze. Ukoliko putujete na Krit u proleće, mogli biste se upoznati sa Notosom, jakim vrućim vetrom koji duva iz Afrike i često zna nositi crvenkasti pesak. Oko 10 sati se počinju otvarati prve radnje, a oko podneva prvi turisti iz hotela kreću prema plažama. Ipak, uprkos hiljadama turista koji svakodnevno stižu na ostrvo, plaže nisu pretrpane. Ali zato nakon 22 h jedva da možete proći ulicama grada. Noć izmami na ulice i lokalno stanovništvo i mnogobrojne turiste. Noćni barovi se otvaraju oko 20 h, a zatvaraju oko 8 h ujutro. Najpoznatija mesta za izlaske su Hersonisos i Malia, dok je Heraklion nešto mirniji. Malia je inače poznata po prekrasnim peščanim plažama na kojima se organizuju mnogobrojne zabave uz najbolje DJ-eve.

U Hersonisosu je većina noćnih klubova i barova na plaži smeštena uz samo more i šetalište, dok se jedan deo nalazi i na glavnom gradskom putu. Ovde ćete sresti mlade iz celog sveta: U Hersonisosu se ističe nekoliko klubova, Matrik, verovatno najbolji klub u gradu u kojem često gostuju ugledni DJ-evi, zatim Amnesia, s nešto dužom tradicijom i Status.

Plaža oko Hersonisosa ima desetak, a krenuvši od zapada prema istoku najpoznatije su:

Plaža 1 (nije klasična plaža nego kamenje na kojem postoje ravni delovi za sunčanje), nudistička plaža (ne očekujte puno privatnosti, prolaznici mogu nesmetano prolaziti pored vas)
Limanakia (skup peščanih plaža zapadno i istočno od gradske luke; zapadno je najveća plaža u mestu koja se prostire do hotela Kreta Maris, uvek je puna i na njoj su dostupni brojni vodeni sportovi; istočni deo počinje kod New York bara i dalje se plaža pruža skroz prema istoku do Silva Marisa)
Zvezdana plaž (Star Beach) aqua park, peščana plaža, dostupan bungee jumping)
Nana Beach Hotel (peščana plaža, zaštićena od vetra)
Stalis (odlična plaža, dostupna autobusom i taksijem, jer je nešto udaljenija od mesta) .

Gotovo sve plaže oko Herakliona su bogate sadržajem i skoro na svakoj ćete naći mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, a oko njih brojnu ponudu taverni, restorana i hotela.

Počevši od zapada prema istoku najpoznatije plaže su:

Fodele (23 km zapadno od grada, pesak, obližnje mesto Fodele je rodno mesto "El Greka")
Mononaftis (20 km zapadno)
Agia Pelagia (16 km zapadno, zaštićena od vetra)
Ligaria (15 km zapadno)
Paliokastro (šljunkovita plaža)
Ammoudara (5 km zapadno, dostupna autobusom i taksijem iz Herakliona).

Istočno od Herakliona se nalaze :
Florida, Karteros EOT I Amnissos (8 km istočno, dugačak niz plaža, svaki deo drugog imena, brojni barovi na plaži, mogućnost transporta do grada),
Kokkini Hani (12 km istočno, barovi na plaži, pesak, puno mladih, možda previše ležaljki),
Gournes (17 km istočno), Gouves (18 km istočno),
Analipsis i Anisssaras 20 km istočno) i
Stalis (peščana plaža).

Knosos - Ovo arheološko nalazište nalazi se 5 km jugistočno od Herakliona. U njemu se nalaze ostaci Minojske civilizacije, jedne od prvih civilizacija
Ostrvo Spinalonga - kolonija gubavaca
Vai - jedino mesto u Evropi gdje palme prirodno rastu
Arheološki muzej u Heraklionu - Ovo je jedan od najbogatijih muzeja u Grčkoj. U njemu možete videti eksponate iz Neolita pa sve do Rimske imperije.
Gportis - Nekadašnja velika Rimska prestonica.
Festos - Arheološko nalazište, ostaci bogatog grada.
Zamak Frangocastello - Venecijanski zamak iz 1371. godine, nalazi se nedaleko od Retimna.
Klanac Samarija - Najduži i kažu najlepši klanac Evrope ukupne dužine 18 km.
Matala - raj za hipike

Trajektom iz Atine (luka Pirej) do Krita svakodnevno voze dve kompanije - Anek http://www.anek.gr/ I Minoan http://www.minoan.gr/. Anek vozi za luke Hania i Heraklion, vožnja traje 8,5 sati, a trajekti kreću u 21:00. Cene se kreću od 33 evra za palubu (35 evra ako idete za Heraklion), preko 39 evra za avionska sedišta do 99 evra za luksuznu kabinu (102 evra za Heraklion). Minoan trajekti voze pola sata duže, a voze za luku Heraklion. Cene za palubu su 40 evra, za avionska sedišta 52 evra, a najskuplja, luksuzna kabina je 115 evra. Za povratnu kartu dobija se 20% popusta, dok na četiri karte dobijete jednu besplatnu. Pošto su cene podložne promenama, aktuelne popuste i ponude proverite na internet stranicama prevoznika.

Domaći letovi prema Kritu najčešći su na linijama iz Atine i Soluna. Aegean Airlines .

Prevoz na Kritu

Javni prevoz obavlja se autobusima kompanije KTEL. Povezana su sva veća mesta i autobusi voze često. Cene su umerene, a ovde su navedene samo neke:

Hania - Rethimno - 6 evra (vreme vožnje - 60 minuta)

Rethimno - Heraklion - 6,30 evra (vreme vožnje - 90 minuta)

Heraklion - Agios Nikolaos - 6,20 evra (vreme vožnje - 90 minuta)

Taksi vozila u Heraklionu i Agios Nikolaosu su uglavnom sive boje, dok su oni u Hanji najčešće belo-plavi. Ukoliko za vreme vaše vožnje do odredišta vozač u auto primi još nekog od dodatnih putnika - ništa čudno. Vožnja je prilično jeftina, pa je to jedini način da taksisti zarade više. U Heraklionu je cena unutar gradske vožnje do pet evra, do aerodroma oko 10 evra, do Hersonisosa oko 30 evra, a do Agios Nikolaosa 50 evra. Od aerodroma u Hanji do Herakliona cena iznosi oko 100 evra.
Cene iznajmljivanja su povoljne i manji auto (npr. Fiat Punto, Renault Twingo, Opel Corsa) možete dobiti nedelju dana na korišćenje već za 150 evra. Ukoliko se odlučite za iznajmljivanje automobila, ovo su neka od okvirnih vremena koliko treba od jednog mesta do drugog: iz Herakliona do juga ostrva, oko 1,5-2 sata, do Agios Nikolaosa 1 sat, do Rethimna 1,5 sat, do Hania 2 sata.

KRIT 2019 300

ONLINE REZERVACIJE
Klikom na link možete popuniti upit 
za željeni aranžman - Krit leto 2019